Trucs Met Azijn Die Je niet Had Verwacht

Gepubliceerd op 05/21/2021
Advertentie

Je Vaat En Je Vaatwasmachine Wassen

Het is niet zo moeilijk om gewoon tabletten te kopen voor je vaatwasser maar je kan er ook gewoon azijn in gooien, dat is nog eenvoudiger. Zet je vaatwasser eens aan met wat azijn erin in plaats van tabletten. Azijn is een sterke stof die je smerige vaat compleet schoon krijgt.

Dit is dus een toepassing van azijn, maar azijn kan je ook gebruiken om je vaatwasser zelf schoon te maken. Één keer in de zoveel tijd gooi je een scheut azijn in je vaatwasser terwijl hij leeg is en zet de machine dan aan. Al het zeepafval, kalkwater en de rest van het vuil dat zich in je machine heeft opgehoopt zal je met de azijn eruit krijgen. We garanderen dat je vaatwasmachine daarna weer spic en span zal zijn en heel goed zal werken.

661ed9e0 Ac67 4660 Bc59 D3194f6785c3

Je Vaat En Je Vaatwasmachine Wassen

Autoramen Schoonmaken

Als je veel rijdt zal je auto besmeurd raken en dus heb je een extra krachtig schoonmaakmiddel nodig om je ramen te wassen. Wij adviseren om azijn te gebruiken.

Spray een goede hoeveelheid azijn op je ruit terwijl je je auto staat te wassen. Wrijf het uit met een doek en spoel daarna weg. Omdat azijn erg zuur is zal het het vuil op je ramen opnemen en je ramen zullen er weer gloednieuw uitzien.

50078d36 3ae7 434e 93fb 0668235f862c

Autoramen Schoonmaken

Bleek Je Tanden

Als je graag een witte glimlach wil is het niet genoeg om alleen je tanden goed te poetsen, je zult extra maatregelen moeten nemen voor een hagelwit gebit. Probeer ons favoriete middel azijn eens.

Als je je tanden één keer per week poets met azijn in plaats van tandpasta, dan zal je tandplak verdwijnen en je tanden zullen parelwit worden.

A916d434 Bb9a 4293 9127 F1f739b942fb

Bleek Je Tanden

Bestrijd Nare Geuren

Als je je huis helemaal hebt schoongemaakt, dan ben je nog niet klaar. Wellicht ziet het er allemaal schoon uit maar hangen er nog wel vieze geurtjes rond die je liever niet ruikt. Gebruik azijn om deze geuren te bestrijden.

Meng water en azijn met enkele druppels citroenolie. Spray het mengsel door je huis, met name op de plekken waar het geurig kan zijn, zoals bij de prullenbakken of in de badkamer. Door de azijn zullen de geuren verdwijnen en de citroenolie geeft je huis een fijne frisse geur. Als je maar azijn bij de hand hebt, ruikt je huis helemaal goed. Top, hè?

Screenshot 2021 04 30 3.16.18 PM

Bestrijd Nare Geuren

Met Muggenbulten Omgaan

Het is niet leuk om muggenbulten te hebben. Als er veel muggen zijn waar je woont, dan weet je precies waar we het over hebben. Het is handig om muggenspray te hebben zodat de muggen uit je buurt blijven. Soms steken ze je echter toch en dan heb je zo een enorme bult te pakken.

Als je jeuk hebt wil je natuurlijk krabben maar dat maakt de bult er niet beter op. Het is echter niet simpel om niet te krabben als je echt jeuk hebt. Gebruik wat azijn hiervoor, dit is één van onze lievelingstrucs met azijn. Leg een watje in de azijn en dep ermee je bult. Daarna heb je geen jeuk meer en de bult zal ook gauw weggaan.

Screenshot 2021 04 30 3.17.46 PM

Met Muggenbulten Omgaan

Tapijtvlekken Elimineren

Tapijtvlekken kunnen erg irritant zijn. De hele dag kijk je ernaar en ergeren ze je. Als je je tapijt schoon wil maken kan je het best wat azijn pakken.

In een kommetje meng je een kwart kopje zout of baksoda met twee eetlepels azijn. Dit mengsel gebruik je om de vlek mee te bedekken. Laat het eerst drogen zuig het daarna op met de stofzuiger. Het mengsel werkt heel goed, de vlekken zullen weggaan en je tapijt ziet er weer top uit.

Screenshot 2021 04 30 3.19.17 PM

Tapijtvlekken Elimineren

Verzacht Je Handdoeken

Je handdoeken zullen minder zacht worden naarmate je ze meer gebruikt hebt. Dan worden ze hard en dat is toch niet zo fijn om te voelen nadat je uit de douche stapt.

Gebruik gewoon azijn om je handdoeken weer te verzachten. Was je handdoeken in de wasmachine en gooi er een halve kop azijn bij. Hierdoor zullen je handdoeken weer zo zacht als een baby zijn en dit is heel aangenaam als je gedoucht hebt.

Screenshot 2021 04 30 3.20.48 PM

Verzacht Je Handdoeken

Gebruik Azijn Om Je Voethuid Te Verzachten

Soms heb je geen tijd of geld om een beautysalon te bezoeken, maar je kan ook thuis een pedicure krijgen van jezelf! Gebruik hiervoor gewoon wat azijn. In de beautysalon krijg je normaal gesproken ook een behandeling om je dode huid van je voet te verwijderen.

Dit kan je thuis ook doen, als je wat azijn en mondspoeling mengt. Baad met je voeten in dit mengsel voor een kwartier. Hierna kan je je voeten afdrogen en de dode huid er makkelijk afkrijgen. Je voeten zullen aanvoelen alsof je een echte behandeling in een beautysalon hebt gehad!

Screenshot 2021 04 30 3.22.16 PM

Gebruik Azijn Om Je Voethuid Te Verzachten

Vlooien Van Je Huisdier

Soms hebben huisdieren vlooien en dat kan vervelend zijn, je wil die kleine beestjes niet in huis. Je kunt in plaats van speciale vlooienshampoo om je dier te ontvlooien ook azijn gebruiken.

Meng appelazijn en water en stop het mengsel in een spuitfles. Spray dit mengsel op je huisdier na zijn wasbeurt. Azijn vindt ongedierte niet prettig en vooral vlooien kunnen er niet tegen. Als je dit mengsel af en toe gebruikt zul je je huisdier vlooivrij houden.

Screenshot 2021 04 30 3.23.48 PM

Vlooien Van Je Huisdier

Je Gootsteen Schoonmaken

Je gootsteen kan op een gegeven moment flink gaan meuren. Niemand heeft echter zin om hem helemaal van binnenuit schoon te maken en alle voedselresten weg te halen. Ook daarvoor kan je azijn gebruiken, zo kan moeiteloos en vlug je gootsteen helemaal schoon krijgen.

Maak wat ijsblokjes met een citroenpartje, azijn en water. Bevries de blokjes. Gooi er dan een paar in je gootsteen naar beneden. Door dit mengsel zal al het vuil en alle geuren uit je gootsteen verwijderd worden en je keuken zal weer fris en fruitig geuren.

Screenshot 2021 04 30 3.25.47 PM

Je Gootsteen Schoonmaken

Blauwe Plekken Behandelen

Een blauwe plek heeft iedereen weleens. Daar willen we natuurlijk het liefst zo snel mogelijk van afkomen en azijn biedt een uitkomst!

Dep wat keukenpapier in de azijn en druk dit tegen de plek waar je een blauwe plek hebt. Door de speciale stoffen in de azijn zal je blauwe plek snel helen en je huid zal er weer vlekkelooz uitzien.

Screenshot 2021 04 30 3.56.41 PM

Blauwe Plekken Behandelen

Fruit Langer Bewaren

Hier nog een truc met azijn. Wanneer je fruit en groenten koopt is het handig om ze in azijn te wassen. Vul je gootsteen met heet water en azijn en laat het fruit er een tijdje in liggen. Na afloop spoel je de producten af voor je ze opbergt.

Al het vuil dat ervoor zorgt dat fruit en groenten bederven zal door de azijn verwijderd worden. Als je deze truc toepast gaan je etenswaren wel een week langer mee!

Screenshot 2021 04 30 3.58.04 PM

Fruit Langer Bewaren

Vlekken Schoonmaken

Iedereen maakt weleens vlekken op zijn of haar kleren. Je hoeft het kledingstuk echter niet weg te gooien en je hoeft ook geen vlekverwijderaar aan te schaffen, je kan gewoon weer het wondermiddel azijn erbij pakken.

Op de plek van de vlek breng je wat azijn aan. Dan was je de kleren zoals normaal. Zelfs als je niet gelijk aan je was toekomt is dat geen probleem, het kan ook een paar dagen wachten. Uiteindelijk zal de azijn de vlekken verwijderen en je kleren zien er weer mooi uit.

Screenshot 2021 04 30 4.01.28 PM

Vlekken Schoonmaken

Bloemen Bewaren

Iedereen houdt wel van een bos bloemen maar helaas verwelken ze redelijk snel. Als je ze knipt beginnen ze langzaam af te takelen al. Een paar dagen later is je boeket niet zo mooi meer.

Dit hele proces kun je vertragen met een beetje azijn. Breng twee eetlepels azijn en een eetlepel suiker aan in het bloemenwater. Dit mengsel is gezond voor de bloemen en zo blijven ze langer in leven.

Screenshot 2021 04 30 4.02.38 PM

Bloemen Bewaren

Shampoo Maken

Als je vette haren hebt dan weet je dat het erg lastig is om ze schoon te krijgen. Maak een eigen shampoo in plaats van een dure te kopen, gewoon met azijn!

Pak een oude fles shampoo en meng daarin water met appelazijn. Schud het mengsel flink en wrijf het door je haar tijdens het douchen. Laat het hier een minuut of vijf inzitten voordat je het uitspoelt. Je haar zal weer glanzen en als je dit af en toe doet, zul je geen vettige haren meer hebben.

Screenshot 2021 04 30 4.09.31 PM

Shampoo Maken

Krassen Uit DVD’s Halen

Hoewel vandaag de dag streamingservices helemaal in zijn, zijn er genoeg mensen die nog steeds hun betrouwbare dvd’s gebruiken om een film te kijken. Er is slechts één probleem met deze discs: ze hebben de neiging om krasjes op te doen. Maar je hoeft je dvd’s niet gelijk af te schrijven, pak gewoon wat azijn.

Één van de vele gebruiken van azijn is namelijk om gekraste dvd’s te fixen. Als je disc niet helemaal meer lekker loopt kan je hem poetsen met een zachte doek die in witte azijn is ondergedompeld. Als de dvd weer helemaal droog is kan je hem in de speler stoppen en de film onafgebroken bekijken.

Screenshot 2021 04 30 4.10.39 PM

Krassen Uit DVD’s Halen

Fruitvliegjes Verdelgen

Zelfs dierenliefhebbers zijn het eens dat fruitvliegjes vervelend zijn. Je hoeft ze echter niet zomaar te tolereren. Je hebt alleen maar wat azijn nodig.

Pak een schoteltje of een potje en schenk daar appelazijn in en wat zeep. Dan zet je het potje in de keuken en de fruitvliegjes zullen er vanzelf op afkomen door de geur. In deze vloeistof zullen ze verdrinken en zo kan je weer ongestoord in je keuken zitten. .

Screenshot 2021 04 30 4.12.25 PM

Fruitvliegjes Verdelgen

Geuren Bestrijden

Soms hangt er een naar geurtje in je huis. Het hoeft niet extreem te stinken maar een onaangename duffe geur komt weleens voor en is moeilijk weg te krijgen. Azijn kan je hier echter goed bij helpen, wees gerust.

Doe hiervoor een sneetje wit brood in een kom en giet hier azijn overheen. Dat klinkt vreemd maar geloof ons, het werkt! Dan leg je de kom neer op de plek waar de geur vandaan komt en laat je hem een etmaal staan. De zuurte van de azijn en de gist van het brood mengen samen en zullen andere geuren in je huis absorberen.

Screenshot 2021 04 30 4.13.40 PM

Geuren Bestrijden

Schimmelgeur Uit Je Kleren Halen

Soms vergeet je je was weleens uit de wasmachine te halen. Dan gaan je natte kleren echter naar schimmel ruiken en die geur blijft lang in je kleren zitten. Ook hiervoor heb je alleen wat azijn nodig en je kan het probleem verhelpen.

Raak vooral niet in paniek als je natte was te lang op een hoop heeft gelegen en je kleren naar schimmel ruiken. Doe je kleren simpelweg opnieuw in de was en voeg een halve kop azijn en enkele druppels essentiele olie toe. De sterke geur zal je kleren verlaten en ze zullen weer lekker fris ruiken door de azijn.

Screenshot 2021 04 30 4.14.57 PM

Schimmelgeur Uit Je Kleren Halen

Onkruid Verdelgen

Om je tuin in leven te houden en alle plantjes in bloei is het belangrijk om je onkruid te wieden. Chemische onkruidverdelgers werken niet echt goed omdat er ook planten worden beschadigd die je wel in je tuin wil houden en bovendien bevatten ze stoffen die ook voor mensen en huisdieren niet gezond zijn.

In plaats van zo’n chemisch goedje kan je beter azijn gebruiken om onkruid mee te verdelgen. Gebruik extra zure azijn om je tuin mee te verzorgen. Gebruik het puur of meng het met wat afwasmiddel en een kopje zout, die laatste optie is nog krachtiger. Zo maak je je tuin onkruidvrij én er hoeven geen chemische stoffen aan te pas te komen.

Screenshot 2021 04 30 4.16.23 PM

Onkruid Verdelgen

Krassen In Hout

In houten meubels zul je onvermijdelijk krassen krijgen. Dat is nou eenmaal wat er gebeurt als je houten meubels hebt, maar het is toch geen fijn gezicht. Je wil je meubels natuurlijk goed onderhouden en daarvoor kan je het best wat azijn gebruiken.

In een flesje of kom giet je wat appelazijn en jodium. Dit meng je en breng je aan op het hout waar de krassen zijn. Hierdoor maak je het hout weer helemaal glad. Hoe donkerder het hout, hoe meer jodium je moet gebruiken voor deze truc.

Screenshot 2021 04 30 4.19.30 PM

Krassen In Hout

Verbrande Huid Verzachten

Het is nooit fijn om te verbranden, dit kan ook pijn doen. Het is aan te raden om je altijd met zonnebrand in te smeren als de zon schijnt maar toch kan je je een keer verbranden. Je hoeft niet enrom te lijden, je kan de pijn ook verzachten met azijn!

Leg een flesje gedistilleerd appelazijn in je koelkast en wacht tot het koud is. Dan dep je er een doekje mee en breng je het aan waar je verbrand bent. Door de azijn zal je minder jeuk hebben en minder vervellen. Je zal niet minder rood worden maar je zal je wel beter voelen door de azijn, beter dan als je het gewoon ondergaat.

Screenshot 2021 04 30 4.20.57 PM

Verbrande Huid Verzachten

Kreukels Verwijderen

Je kan azijn niet alleen goed in de keuken gebruiken. Het is ook aan te raden om zo’n flesje in je waskamer te hebben staan. Je strijk waarschijnlijk je kleren als je kreukels hebt. Dit duurt echter hartstikke lang en het is niet echt leuk om te doen. In plaats van die tijdverspilling kan je ook azijn gebruiken om kreukels te plooien.

Maak een mengsel van witte azijn, water en conditioner in een spuitfles. Spuit dit vervolgens op je kleren als je ze uit de droger haalt. Hierdoor zullen je kreukels verdwijnen als sneeuw voor de zon. Je hoeft je kleren niet meer te strijken!

Screenshot 2021 04 30 4.22.23 PM

Kreukels Verwijderen

Ruitenwissers Die Strepen Achterlaten

Azijn werkt ook om je ruitenwissers beter te laten werken. Als je de wissers vaak hebt gebruikt beginnen ze vaak strepen achter te laten en soms raken ze vast te zitten. Ze werken dan helemaal niet goed meer en smeren het vuil over je voorruit in plaats van het schoon te maken.

Dit is geen punt, het is niet zo dat je deze wissers gelijk moet vervangen. Je kan ook een doek met witte azijn gebruiken en daarmee je wissers boenen. Al het hardnekkige vuil dat tot strepen leidt zal door het azijn verwijderd worden. Zo zijn je ruitenwissers weer helemaal goed.

Screenshot 2021 04 30 4.23.40 PM

Ruitenwissers Die Strepen Achterlaten

Je Keel Verzachten

Azijn drinken, dat klinkt als een vreselijk plan. De meeste mensen vinden azijn vies maar als je nare keelpijn hebt is het een wondermiddel om ervan af te komen.

Als je een zere keel hebt doe je wat heet water en appelazijn in een kopje. Voeg wat honing toe en drink het mengseltje op. Je zal wellicht uit je mond stinken maar je zal van je keelpijn af zijn.

Screenshot 2021 04 30 4.24.51 PM

Je Keel Verzachten

Advertentie