21 Trucjes Met Aluminiumfolie Waarvan Je Niet Wist Dat Je Ze Nodig Had

Gepubliceerd op 04/10/2021
Advertentie

Één van de standaarditems die men in huis heeft is aluminumfolie. Verrassend genoeg is aluminiumfolie goed voor meer dan alleen koken. Lees verder om 21 handigheden te ontdekken waarmee je je aluminiumfolie ten volste benut.

Maak Je Eigen Trechter

Wanneer je vloeistof met precisie in een fles moet gieten, heb je slechts een stukje aluminiumfolie nodig waarvan je een trechter kan maken in de vorm van een ijshoorntje met een klein gaatje op de bodem.

Funnel

Doe-het-zelf Trechter

Maak Je Kleren Kreukvrij

Plaats een glad stuk aluminiumfolie onder de kleren wanneer je aan het strijken bent. De folie zal snel heet worden en daardoor ook de kreukels aan de achterkant van je kleren verwijderen.

Wrinkle Free

Kreukvrije Kleren

Slijp Je Schaar

Als je een botte of roestige schaar hebt, knip dan gewoon 7 tot 10 keer in aluminiumfolie om de schaar te slijpen en schoon te maken.

Scissors

Slijp Je Schaar

Maak Je Batterijen Duurzamer

Als je batterijen leeg zijn en je geen vervangers hebt kan je de kleine balletjes aluminiumfolie gebruiken om ze weer te laten werken. Plaats ze aan de uiteinden van de batterijen en wissel af, zoals de foto laat zien.

Batteries

Batterijen

Haal Statische Energie Uit Je Kleren

Gooi gewoon een bal van aluminiumfolie in je droger zodat je kleren sneller drogen en niet meer statisch zijn.

Static

Verwijder Statische Elektriciteit

Maak Een Strijkijzer Schoon

Gebruik een bal van aluminiumfolie om de onderkant van je strijkijzer er als gloednieuw uit te laten zien.

Iron

Maak Je Strijkijzer Schoon

Laat Je Bestek Glanzen

Plaats aluminiumfolie op de onderkant van een trommel of je gootsteen, voeg bakpoeder, zout en kokend heet water toe en laat het bestek soppen tot het schoon is.

Silverware

Maak Je Bestek Schoon

Verplaats Meubels Op Het Tapijt

Plaats een stuk aluminiumfolie onder de poten van het meubelstuk dat je wilt verplaatsen. Zo zal het mogelijk zijn om het meubelstuk makkelijk te verplaatsen op het tapijt.

Furniture

Verplaats Je Meubels

Verbeter Je WiFi Signaal

Om een beter WiFi signaal te krijgen hoef je enkel een groot stuk aluminiumfolie achter je modem te plaatsen als een soort scherm.

WiFi

WiFi Versterker

Maak Je Lijmpistool Schoon

Met een bal aluminiumfolie kan je de buitenkant van je lijmpistool schoonmaken. Begin als het lijmpistool nog warm is (bescherm je handen) en wrijf de bal erover om het overgebleven lijm dat vastzit te verwijderen.

Glue Gun

Lijmpistool

Zorg Dat Je Eten Niet Aan De Pan Kleeft

Leg een stuk aluminiumfolie op de bodem van je pan die je gaat gebruiken voordat je het eten erin gooit. Dit zal helpen om het eten niet aan de pan te laten kleven.

Protect Food

Bescherm Eten Tijdens Het Koken

Verwijder Roest Van Chromen Oppervlaktes

Omdat aluminiumfolie een zachter metaal is dan chroom kan je het gebruiken om de glans op chroom-oppervlaktes terug te toveren en het roest er af te halen. Maak simpelweg een bal van aluminiumfolie en schrob ermee over het chroom.

Chrome

Chroom

Hersluit Plastic Zakjes

Het enige wat je hoeft te doen is een lang stuk aluminiumfolie te plaatsen aan de bovenkant van een plastic zak. Vouw het over de rand van de zak zoals je ziet in de foto en strijk het zodat het sluit.

Seal Bag

Sluit Plastic Zak

Doe-het-zelf Touchscreen Pen

Je kan aluminiumfolie gebruiken om je eigen touchscreen pen te creëren . Het enige wat je nodig hebt is een klein stukje aluminiumfolie, een pen of potlood, en plakband. Wikkel het uiterste punt van de pen of het potlood in de aluminiumfolie en plak het vast met een stuk plakband. In de winter kan je ook zorgen dat je handschoenen werken met touchscreen door een klein stuk aluminiumfolie om de vingertoppen van de handschoenen plaatsen.

Touch Screen1

Doe-het-zelf Touchscreen Pen

Zelfgemaakte Koekjesvormen

Neem een stuk aluminiumfolie, vouw het meerdere keren horizontaal om een dikke strook te maken en vorm het in wat voor vorm je maar wil.

Cookie Cutters

Koekjesvormen

Verwijder Kookvet

Na erg vettig eten te hebben gekookt kun je simpelweg een kom met aluminiumfolie bedekken, het overmatige vet erin gieten en maak er een bal van die je weggooit zonder vuil over te laten.

Throw Out Grease

Gooi Vet Weg

Hou Je Oven Schoon

Als je wil voorkomen dat je je oven continu moet schoonmaken is deze truc voor jou. Plaats gewoon een laag aluminiumfolie op de bodem van je oven en binnenin de deur. Zo zal je verbrand voedsel voorkomen omdat de folie helpt om de hitte meer gelijk te verdelen.

Clean Oven

Maak Je Oven Schoon

Bescherm Je Deurknoppen Tijdens Het Verven

Terwijl je een kamer verft met een deurknop, hoef je slechts de deurknop te bedekken met een laag aluminiumfolie om het te beschermen tegen verfspetters. Plak de folie vast met wat plakband.

Doorknob

Deurknop

Stop Een Opgefrommelde Bal Aluminiumfolie In Je Droger

Aluminiumfolie kan wonderen doen in je droger. Alles wat je hoeft te doen is een strook aluminiumfolie op te rollen tot een kleine bal en hem in de droger te gooien. Dit zorgt ervoor dat je kleren niet statisch worden en ze blijven ook nog eens schoon en lekker vers. Je kleren zullen zacht blijven en dit is een geweldig alternatief voor wasverzachter dat je geld bespaart!

Put A Crumpled Ball Of Aluminum Foil In Your Dryer

Stop Een Opgerolde Bal Aluminiumfolie In Je Droger

Wikkel Je Sleutelhanger In Folie

In de sleutel van je auto zit een kleine computerchip die geprogrammeerd is met een unieke code die het naar je auto’s securitysysteem stuurt. Om erop te reageren heeft je auto ook een chip die hetzelfde algoritme gebruikt om codes te genereren. Met andere woorden, als de codes overeenkomen, gaat de auto open. Dit is allemaal goed en wel maar het gemak vergt zijn prijs: als iemand je autosleutel hackt en achter de code komt, kan diegene makkelijk je auto stelen. Om dit te voorkomen zijn er een paar trucjes die je kan gebruiken. Degene waar we hierop focussen is je sleutelhanger in folie wikkelen. Nee, dit is geen gekke samenzweringstheorie. De sleutelhanger in folie wikkelen voorkomt dat hackers het signaal kunnen stelen. Als je niet rond wil lopen met een sleutel gewikkeld in folie kan je een doosje gebruiken om je sleutel in te bewaren dat je bedekt vanbinnen met folie.

Wrap Your Key Fob In Foil

Wikkel Je Sleutel In Folie

Maak Een Grill Schoon

Een andere geweldige truc met aluminiumfolie is je grill schoonmaken met aluminiumfolie. Het helpt goed om het vet en de vlekken te verwijderen.

Grill

Maak Je Grill Schoon

Makkelijke Krullen

Een niet al te hoge temperatuur-manier om je haar te krullen is een stuk aluminiumfolie te gebruiken tussen je krultang en je haar. Hierdoor is je haar beschermd voor de hitte en zal je een perfecte krul kunnen aanbrengen.

Curl Hair

Krul Je Haar

Voorkom Gesmolten Ijs Rampen

We houden allemaal van kinderen en hun schattige trekjes. Ze houden enorm van ijs en het is niet moeilijk om in te zien waarom. Maar voor ouders is een kind met een ijsje een nachtmerrie. Al die troep kan een huis veranderen in een doek met ijs in plaats van verf. Probeer dit – wikkel de bodem van het ijsje in met aluminiumfolie en laat het ijsje maar lekken in een superhandig kommetje.

Avoiding Melted Ice Cream Disasters

Voorkom Rampen Met Gesmolten Ijs

Hou Bananen Langer Rijp

Bananen zijn goed voor zoveel verschillende dingen, zoals om te bakken, toevoegen aan smoothies en natuurlijk je benodigde hoeveelheid kalium binnen te krijgen. Het probleem is alleen dat ze  van groen in geel veranderen voordat je er erg in hebt. Dus raden we aan dat je het uiteinde van de schillen in aluminiumfolie wikkelt, dit voorkomt dat de bananen verrotten. Dit komt doordat ze geen contact met lucht hebben hierdoor, wat verval tegengaat.

Keeping Bananas Fresh For Longer

Hou Bananen Langer Rijp

Hou Kakkerlakken Uit Je Keuken

We weten allemaal dat keukenkastjes zijn voor etenswaren en keukenspullen. Ze zijn zeker niet bedoeld voor enge beestjes als kakkerlakken en andere insecten. Het probleem is dat deze donkere hoekjes erg aangenaam zijn voor deze beestjes. Behalve als je aluminiumfolie op het oppervlak van de planken in de kastjes legt. Dit reflecteert het licht waardoor de hoekjes niet langer donker zijn.

Avoid Welcoming Cockroaches Into Your Kitchen

Hou Kakkerlakken Uit je Keuken

Voordelige Boost Voor de Efficientie Van Je Verwarming

Man, als het koud is is er niks beter dan je voordeur binnen te lopen en aan te komen in een warm huis. Maar wat gebeurt er als de verwarming niet meer zo goed werkt en je huis aanvoelt als een vriezer. Dan bevries je! Je kan een stuk karton bedekken met aluminiumfolie en het achter de verwarming plaatsen. De folie zal helpen om de temperatuur in je huis te verhogen.

Low Cost Boost To Radiator Efficiency

Voordelige Boost Van Efficientie Van Je Verwarming

Voorkom Troep Op Je Barbecue

We hebben het schoonmaken van je grill na afloop van het barbecuen al genoemd maar we hebben nog niet gezegd dat aluminiumfolie ook handig is tijdens het barbecuen. Je kan je vlees, kip, vis of groenten in aluminiumfolie wikkelen en jezelf de hoofdpijn van het schoonmaken na afloop besparen. Het is ook een geweldige manier om al de smaak van je gegrilde eten te behouden.

Cutting Out The Mess In BBQs

Voorkom Troep Op Je Barbecue

Maak Oude Spiegels Weer Helder

Spiegels zijn er niet alleen om naar onszelf te kijken, het zijn ook goeie toevoegingen aan kamers om ze groter te doen lijken dan ze zijn. Soms kunnen de hoeken van spiegels hun glans verliezen waardoor ze er stoffig uit gaan zien. Een simpele truc hiervoor is om netjes een stuk aluminiumfolie om de hoeken te vouwen.

Making Old Mirrors Bright Again

Oude Spiegels Weer Laten Glimmen

Insectenbestrijding Met Verbeterde Plantengroei

Als je ook maar iets bent zoals ik dan weet je hoe fantastisch het is om in je eigen tuin te planten. Aan de andere kant is het hartverscheurend wanneer insecten een vreetfestijn hebben op je geliefde planten. Een goeie truc is om aluminiumfolie rondom de stengels van je planten te plaatsen. Hierdoor zal het licht reflecteren op de planten en de insecten zullen wegblijven.

Insect Protection With Enhanced Plant Growth

Insectenbestrijding Met Verbeterde Plantengroei

Een Helpende Hand Voor Sinterklaas

Oké, we kunnen niet garanderen dat Sinterklaas echt door je schoorsteen zal komen. Dat zou heel gaaf zijn trouwens. Waar we het over hebben is een laag aluminiumfolie maken die je op de bodem van je open haard kan leggen zodat je gemakkelijk het roet en de as van ervanuit kan verwijderen. Het is ongelooflijk hoeveel hitte aluminium kan weerstaan.

A Helping Hand For Santa

Een Helpende Hand Voor Sinterklaas

Van een paar lagen folie kan je een tijdelijk platform maken die je gemakkelijk in de prullenbak kan gooien wanneer nodig.

Je Kleren Oplappen Zonder Je Strijkplank Te Ruïneren

Voor de meeste mensen is kleren strijken niet gecompliceerd. Maar wat moet je doen als je een gescheurde spijkerbroek hebt? Het gat maakt het enorm moeilijk om te voorkomen dat het strijkijzer aan je strijkplank blijft steken. Alles wat je nodig hebt is een strook aluminiumfolie om onder het gat te plaatsen tussen het ijzer en de plank.

Patching Clothes Without Ruining Your Ironing Board

Kleren Oplappen Zonder Je Strijkplank Te Ruïneren

Creëer Hemelse Zonneschijn Voor Je Planten

Niet alle planten kunnen gemakkelijk van de ene plek in je tuin naar de anderen worden verplaatst om meer zonlicht te ontvangen. In zo’n geval kun je de fotosynthese een handje helpen door een soort zonnebank te ontwerpen. Pak een doos, haal één zijde eruit, bedek de andere met aluminiumfolie en maak plaats deze geïmproviseerde doos rondom je planten. De zilveren reflectie zal ervoor zorgen dat al het licht direct op je planten reflecteert.

Create Sunshine Heaven For Your Plants

Creëer Hemelse Zonneschijn Voor Je Planten

Hengel De Vis Naar Binnen Met Toegevoegd Licht

Deze lijkt misschien wat raar op het eerste gezicht maar als je het eens probeert, wil je nooit meer wat anders. Het is een bekend gegeven dat vissen op glimmende dingen af gaan. Dus de volgende keer als je aan het vissen bent: maak een bolletje aluminiumfolie vast aan het uiteinde van je aas en je zal thuiskomen met een dikke vangst!

Bring The Fish In With Added Light

Hengel De Vis Binnen Met Extra Licht

De Betrouwbare Kameraad Van Een Schilder

Weet je hoe frusterend het is om de deksel van een Tupperware container kwijt te raken? Natuurlijk weet je dat, we weten het allemal. Dezelfde frustratie geldt voor schilders die de deksel van hun verfblik kwijtraken. Het resultaat is de oxidatie van de verf wat betekent dat het een harde korstlaag krijgt die onbruikbaar is en moeilijk te verwijderen. Door een dikke laag aluminiumfolie op de bovenkant van je verfblik te doen voorkom je dat je verf opdroogt.

A Painter’s Trusty Friend

De Betrouwbare Kameraad Van Een Schildre

Een Remedie Voor Gedoe Met Vinyl Tegels

Badkamertegels, vaak van vinyl, worden losser na verloop van tijd. In plaats van een fortuin uitgeven om ze te vervangen, kun je deze erg gemakkelijke en handige truc proberen. Plaats een laag aluminiumfolie onder de tegels en breng je strijkijzer. Verwarm het ijzer en leg het op de tegels. Hierdoor zal het aluminium opwarmen en zal de lijm onder de tegels weer smelten waardoor het weer vastzit zoals het hoort.

Remedy For Vinyl Tile Hassle

Een Remedie Voor Gedoe Met Vinyl Tegels

Een Beschermlaag Voor Je Pinpas

Technologie gaat zo snel vooruit, het is ongelooflijk! Tegenwoordig hoef je je pinpas niet eens meer te swipen. Je kan simpelweg je pas tegen het apparaat houden door de nieuwe RFID technologie. Maar wat nou voor die gevallen dat het niet je bedoeling is om hem tegen het apparaat te houden maar er wel gelijk geld wordt overgemaakt? Nou, je kan zelf een laag maken van aluminiumfolie om dit te voorkomen. Zeg maar dag tegen onbedoelde aankopen.

A Protective Credit Card Cover

Een Beschermlaag Voor Je Pinpas

Het Licht Precies Goed Krijgen

Het kan erg frustrerend zijn als je als amateurfotograaf goed licht probeert te krijgen voor een fotoshoot. We hebben niet allemaal van die luxe flitsen en lichtreflectoren. We hebben echter wel aluminiumfolie en in dit geval is dat alles wat we nodig hebben. Wikkel gewoon wat karton in met dit zilveren wondermiddel en voila! Je hebt een reflector.

Getting The Light Right

Het Licht Precies Goed Krijgen

Lucifers Drooghouden

Wat is het beste wat je kan doen nadat je je tent op hebt gezet op de kampeerplek na een zware dag hiken? Precies – een kampvuur bouwen. Het enige probleem is dat de lucifers die je mee hebt gebracht soms nat zijn van het hiken door water. Je oplossing voor dit probleem? Wikkel je lucifers in aluminiumfolie en je zult geen problemen hebben. Droog als een woestijn.

Keeping Matchsticks Dry

Lucifers Drooghouden

Zeeptruc

Hoewel ik een groot voorstander ben van vloeibare zeep in plaats van harde zeep, vind ik het toch belangrijk om dit briljante handigheidje te noemen. Zeep wordt vaak smerig, vooral wanneer het in een poeltje blijft liggen. Je kan een strookje aluminiumfolie onder de zeep leggen en zal dankbaar zijn als het de vuiligheid onder de zeep opzuigt.

Soap Trick

Zeeptruc

De Glans In Je Sieraden Terugkrijgen

Voor we beginnen moet ik even zeggen dat je je sieraden NIET moet schrobben met aluminiumfolie. Pak in plaats daarvan een kom, vul het met water, voeg dan zeep toe en een strook aluminiumfolie. Deze combinatie laat je sieraden weer glimmen… als een diamant!

Putting The Sparkle Back Into Your Jewelry

De Glans In Je Sieraden Terugkrijgen

Antivries Kwasthoezen

Iedereen die ooit een heel huis heeft geverfd weet dat het een klus is die je normaal gezien uitvoert met een hoop pauzes. Het probleem waar je tegenaan kunt lopen wanneer je dit doet is dat je kwast uitdroogt en bedekt raakt met harde verf. Je hoeft de kwast alleen maar te bedekken met aluminiumfolie, dan zal hij vochtig als altijd zijn als je terugkeert van je pauze.

Antifreeze Paintbrush Covers

Antivries Kwasthoezen

Perfecte Taartkorsten

Bakken is niet altijd een eitje…sorry daarvoor, de grap was onweerstaanbaar! Wanneer je taarten bakt is het best een uitdaging om te zorgen dat de vorm van je taart intact blijft. Zodra je het uit de oven haalt, kan je aluminiumfolie gebruiken om de vorm van de taart te recreëren zoals je hem wilde.

Perfect Pie Crusts

Perfecte Taartkorsten

Staalwol Langer Bewaren

Staalwol is zo’n geweldige uitvinding die vele mensen over het hoofd zien, net zoals aluminiumfolie. Staalwol geraakt vaak onbruikbaar waardoor je het weg moet gooien. Maar wat nou als we je vertelden dat je de levenscyclus van staalwol kunt verlengen? Het enige wat je moet doen is het in aluminiumfolie wikkelen en in de vriezer houden.

Preserving Steel Wool For Longer

Staalwol Langer Bewaren

Voorkom Vochtophoping In Je Slaapzak

Hier nog een kampeertruc die je aan je repertoire kan toevoegen. Het gebeurt best vaak dat je wakker wordt ‘s ochtends na een nacht slapen in het wild en de onderkant van je slaapzak is nat van de dauw. Je kan dit voorkomen door een ‘mat’ van aluminiumfolie tussen je slaapzak en de onderkant van je tent te plaatsen..

Keeping Out Excess Moisture From Your Sleeping Bag

Voorkom Vochtophoping In Je Slaapzak

Rolbakken

Wil je graag wat tijd en geld besparen? Natuurlijk wil je dat. Dus de volgende keer dat je aan het verven bent en je erover denkt om weer een wegwerprolbak voor je kwasten te kopen, denk er dan aan dat we een oplossing voor je hebben. Je kan aluminiumfolie gebruiken als rolbak. Het is goedkoop en makkelijk.

Roller Pan Liners

Rolbakken

Specifieke Bakplaat

Pinterest staat vol met uitstekende ideëen – vooral als het om koken gaat. Het probleem is dat er veel bakideëen zijn die om schotels van een bepaalde maat vragen en als je die maat niet hebt, sta je met lege handen. Je hebt alleen maar karton, aluminiumfolie nodig en basisvaardigheden in knippen. Zo kan je de maat en vorm voor je ideale bakplaat ontwerpen.

Ad Hoc Baking Platter

Eenmalige Bakplaat

Verbeter Buitenverlichting

Je veranda of balkon verlichten kan best lastig zijn als je niet al te veel lichtjes hebt. Wat je wel kan doen is wat aluminiumfolie versieringen maken en ze naast je lampjes ophangen. Dit creéert reflecties van het licht en zorgen ervoor dat je verlichte buitenervaring een stuk beter is.

Improve Outdoor Lighting

Verbeter Buitenverlichting

Bedek Je Verfbak Met Aluminiumfolie

Bedek je verfbak met aluminiumfolie zodat het gegarandeerd makkelijk is om schoon te maken; het enige wat je hoeft te doen na het vervevn is de folie eraf te halen en weg te gooien, dat is alles!

Paint Tray 1

Bedek Je Verfbak Met Aluminiumfolie

Stop Aluminiumfolie In Een Beker Om Vet Op Te Vangen

Weet je niet zeker hoe je van kookvet afkomt? Hier heb je een truc! Stop aluminiumfolie in een beker, vul de beker met het vet, laat het drogen en gooi de folie in de prullenbak. Het is simpel en vuilnisvrij, wat wil je nog meer?

Grease 2

Beker Met Vet

Wikkel Je Selderij In

Wil je dat je selderij langer goed blijft? Wikkel het in aluminiumfolie en zie maar, het zal vers blijven voor wel vier weken! Stress niet meer over je groenten snel eten voordat ze bederven, met deze truc blijft je selderij veel langer goed.

Celery 3

Wikkel Je Selderij In

Hang Strookjes Aluminiumfolie Op Om Vogels Weg Te Houden

Er is niks ergers dan een hap nemen in vers geplukt fruit en je te realiseren dat een ander wezen eerder was. Door stroken aluminiumfolie op te hangen aan de takken van je bomen hou je die vervelende vogels weg van het fruit dat je groeit!

Fruit Trees 4

Hang Strookjes Aluminiumfolie Op Om Vogels Weg Te Houden

Gebruik Folie Om Te Knutselen

Aluminiumfolie is geweldig materiaal om je kinderen te geven voor knutselen; je kan het vervormen en vouwen in wat voor vorm dan ook en je kan het zelfs op dingen leggen als verpakpapier!

Crafts 5

Gebruik Folie Om Te Knutselen

Gebruik Aluminiumfolie Als Koekenpan

Probeer je eten te maken en heb je geen pan? Wellicht ben je aan het kamperen en heb je maar weinig voorzieningen. Wees niet bang, je kunt aluminiumfolie boven een pitje of kampvuur houden om je eten te koken. Het zal heerlijk smaken en je hebt bijna niks om schoon te maken.

Camping 6

Gebruik Aluminiumfolie Als Koekenpan

Laat Je Cake Er Extra Uniek Uitzien

Aluminiumfolie kan gemakkelijk in allerlei vormen worden gevormd, wat handig is wanneer je een cake aan het bakken bent. Waarom zou je al je geld uitgeven aan een hartvormige cake van de bakker als je er zelf één kan maken met aluminiumfolie vorm? Bespaar tijd en geld en laten we eerlijk zijn, zelfgemaakt smaakt altijd lekkerder.

Cake 7

Laat Je Cake Er Extra Uniek Uitzien

Breng Je Bruine Suiker Terug Tot Leven

Heb je ooit een schep bruine suiker gepakt en het was zo hard als een steen? Hier een tip: wikkel het in aluminiumfolie en verwarm het vijf minuten in de oven op 150 graden. Je zal versteld staan wanneer je de bruine suiker zo goed als nieuw uit de oven haalt.

Brown Sugar 8 Pt 2

Breng Je Bruine Suiker Terug Tot Leven

Hou Brood Warm

Heb je ooit brood gebakken en tegen de tijd dat je het wil eten is het alweer koude? Gebruik deze truc! Je hoeft enkel je brood in aluminiumfolie te wikkelen om het warm en zacht te houden terwijl je aan het wachten bent. Als je het brood uit de wikkel haalt zal het smaken alsof het net uit de oven komt.

Bread 9

Hou Brood Warm

Gebruik Folie Om Je Borden Schoon Te Maken

Ben je helemaal klaar met die smerige spons die je gebruikt om resten voedsel mee weg te schrobben? Je hoeft alleen maar een stuk aluminiumfolie op te rollen tot een bal, er wat zeep op te doen en schrobben maar. Het is hygiënischer dan een spons gebruiken omdat je het zo weg kan gooien als je klaar bent, en het werkt ook nog eens beter door het ruige materiaal. Probeer het eens met je vuile vaat!

Pots 10

Gebruik Folie Om Je Borden Schoon Te Maken

Bescherm Het Matras Van Je Baby

Ongelukjes gebeuren met elk kind maar met deze simpele truc kunnen ze een hoop minder stress veroorzaken. Leg gewoon aluminiumfolie over het gehele matras, bedek het met een handdoek, en plaats het matras en de lakens terug op het bed. Je zal wellicht alsnog de was moeten doen bij ongelukjes maar je hoeft in elk geval geen nieuw matras te kopen.

Mattress 11

Bescherm Het Matras Van Je Baby

Maak Je Fotolijst Mooier

Wil je een unieke manier horen om je huis op te fleuren? Probeer aluminiumfolie rond de hoeken van je fotolijsten. De manier waarop het verfrommeld en nieuwe vormen vormt zal zeker een nieuwe look aan je huis geven. Je kan de folie ook versieren nadat je het op de lijst hebt geplakt voor extra plezier.

Picture Frame 16

Maak Je Fotolijst Mooier

Red De Bomen

Ben je het zat dat diertjes eten van de basten van jouw bomen? Het is veelvoorkomend dat dieren als konijnen en muizen schors eten, zeker gedurende de wintermaanden. Een makkelijke en voordelige manier om dit te voorkomen is aluminiumfolie om de onderste helft van de bast te wikkelen.

Tree Trunks 13

Red De Bomen

Heel Je Brandwonden

Het is bewezen dat deze truc op mysterieuze wijze werkt… Als je je per ongeluk hebt verbrand aan iets als een hete pan of je krultang, wikkel dan het verbrande gebied in met aluminiumfolie. Je hoeft enkel de glimmende kant van de folie op het pijnlijke gebied te plaatsen, wikkel het eromheen, en wacht 20 minuten. Haal het folie eraf en je pijn is weggetoverd!

Heal Burns 20

Heel Je Brandwonden

Verzegel Je Vinyl Vloer

Is er een stukje tegel ongelijmd van je vloer afgekomen? Wees niet bang, aluminiumfolie is er om je te helpen! Dit is hoe je het repareert: plaats de tegel terug op de vloer met een stuk aluminiumfolie erop. Daarna haal je je strijkijzer een minuut over de plek of totdat je voelt dat de lijm weer vast raakt aan de vloer. Nadat je dit hebt gedaan kun je iets zwaars zoals een paar boeken of een stoel bovenop de tegel plaatsen zodat de lijm kan drogen. Voila, je tegel is zo goed als nieuw!

Vinyl Floor 15

Verzegel Je Vinyl Vloer

Breng Je Eigen Cupcake (Container)

Heb je beloofd om cupcakes naar een etentje te brengen maar je wil de container na afloop niet vergeten mee naar huis te nemen? Je kan de cupcakes ook gewoon in de folie wikkelen en bedekken met een paar lagen folie. Zo maak je een stevige container voor eenmalig gebruik waar je niet over hoeft na te denken aan het eind van het etentje om mee naar huis te nemen.

Cupcake Holder 18

Breng Je Eigen Cupcake (Container)

Groei Je Zaden

Om je zaden de beste omstandigheden geven om te groeien kan je ook aluminiumfolie gebruiken! Leg de folie in een schoenendoos of ander stevig materiaal (met de glimmende kant omhoog). Prik wat gaatjes in de doos en in de folie zodat het vocht nog wel naar binnen en buiten kan via de aarde. Plant de zaden en zie hoe je nieuwe planten tot leven komen! Dit werkt omdat de binnenkant van de doos met folie hitte absorbeert en vocht binnenhoudt en de folie weerspiegelt ook nog eens het licht op de zaden.

Seeds 14

Groei Je Zaden

Verf Je Bril Niet

Wil je je haren verven maar niet verveeld raken terwijl de kleur aan het intrekken is? We leven met je mee! Alles wat je hoeft te doen om te voorkomen dat je je dure bril verpest: Wikkel de poten van je bril in aluminiumfolie en haal het er gewoon weer af als je haar klaar is. Met deze truc kan je gewoon een boek lezen of tv kijken terwijl je haar geverfd wordt zonder je bril te verpesten.

Glasses 12

Verf Je Bril Niet

Maak Je Eigen Tosti-ijzer

Deze is supersimpel. Wikkel simpelweg je boterhammen in aluminiumfolie en plaats ze tussen twee bakplaten. Daarna wikkel je een baksteen in aluminiumfolie (heb vertrouwen) en leg je dat bovenop de bakplaat. Stop alles in de oven voor een paar minuten en je hebt een heerlijke tosti

Panini Press 19

Maak Je Eigen Tosti-ijzer

Bewaar Je Restjes Gemakkelijk

Ben je het zat om eten te verspillen als je geen bakjes hebt om het in te doen of, nog erger, ben je het zat om die bakjes telkens maar af te wassen? Alles wat je nu nog maar hoeft te doen is je etensresten in aluminium te wikkelen en het in de koelkast of vriezer te stoppen. Zo verspil je geen eten en hoef je niet zoveel af te wassen! Een echte win-win situatie.

Leftovers 17

Bewaar Je Restjes Gemakkelijk

Wikkel De Halsband Van Je Hond In

Ben je het zat om de halsband van je hond te horen rinkelen elke keer als die aan het rennen is door het huis terwijl je ook weet dat je hem niet af moet doen? Probeer eens om een klein stukje aluminiumfolie rond de sleutelring aan zijn naamplaatje te wikkelen zodathet metaal niet meer tegen elkaar aan slaat.

Collar

Wikkel De Halsband Van Je Hond In

Gebruik Het Als Een Wegwerpspuitzak

Niks smaakt lekkerder dan glazuur op cupcakes en koekjes, en nu is er een simpele truc om je toetjes te glazuren! Creëer een spuitzak door gewoonweg wat folie te vouwen het glazuur er in te lepelen. Dan knijp je het glazuur op de lekkernijen en kan je de folie weggooien als je klaar bent.

Piping Bag

Gebruik Het Als Een Wegwerpspuitzak

Bak Het Perfecte Stukje Zalm

Weleens enorme zin gehad in een stukje zalm maar het vervolgens niet goed bereid? Vanaf nu weet je dat alles wat je moet doen voor een perfect sappig en knapperig stukje zalm is het in aluminiumfolie wikkelen voordat je het bakt. Dit verzekert dat alles gelijkmatig wordt gebakken en de smaak zal perfect zijn.

Salmon

Bak Het Perfecte Stukje Zalm

Maak Je Lijmpistool Schoon

We kennen allemaal de moeite die het kost om vastgeplakte lijm van een lijmpistool te verwijderen. Hier een truc: verwarm het lijmpistool en maak een balletje aluminiumfolie dat je rondom het lijmpistool kan gebruiken als een soort servet. De folie zal alle lijm er gemakkelijk af krijgen.

Glue Gun

Maak Je Lijmpistool Schoon

Hou Je Chips Goed

Lukt het je niet om een hele zak chips in één keer op te eten maar je hebt geen paperclip om te gebruiken? Probeer dit eens: plaats een strook aluminiumfolie bovenaan de zak. Om het extra goed te bewaren vouw je de folie netjes en kan je een strijkijzer gebruiken om de zak dicht te maken!

Bag With Foil

Hou Je Chips Goed

Thuis Tanden Bleken

Doe wat tandpasta en bakpoeder op een strook aluminiumfolie. Druk de strook op je tanden precies naar de vorm zodat het op zijn plaats blijft. Hou het in je mond voor een uur, verwijder en spoel je mond met water.

Whiten Teeth

Tanden Bleken

Advertentie